Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2019

Dátum: 13.01.2019
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2019

Dozviete sa, že sme opäť pomáhali ľuďom, ktorí podceňovali chladné počasie.

V týždni od 7. januára do 13. januára 2019 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1193 udalostí. Medzi nimi bolo aj 283 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke tých bolo 816. V 3 prípadoch spolupracovala mestská polícia s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Policajného zboru a 3 krát s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná pre 4 ľudí. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 3 krát a v 5 prípadoch hliadky mestskej polície zistili nedodržanie stanovených prevádzkových hodín. V 2 prípadoch zistili a riešili mestskí policajti nepovolenú konzumáciu alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Nepovolený ambulantný predaj bol hliadkami mestskej polície riešený v 2 prípadoch.

Porušenie ustanovení vyplývajúcich zo zákona o ochrane nefajčiarov tým, že ľudia fajčili na zastávkach mestskej hromadnej dopravy riešila mestská polícia 17 krát. Nepovolené pouličné aktivity boli riešené v 1 prípade a v 1 prípade bola zrealizovaná kontrola taxi.

Na príslušné úrady boli nahlásené 4 staré vozidlá, 1 nová nelegálna skládka a 4 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 499 prípadoch a 103 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 38 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Františkánskom námestí.

Chladné januárové dni sú nevyspytateľné

V stredu krátko po 20-tej hodine prijala mestská polícia na čísle 159 oznam o tom, že na Ovsištskom námestí v snehu nehybne leží osoba. Príslušná hliadka oznam okamžite preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Na mieste ležal muž, ktorý odmietal komunikovať a javil známky podchladenia. Z uvedeného dôvodu boli na miesto ihneď privolaní pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí muža previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Obdobný prípad riešili aj mestskí policajti na Ivánskej ceste. Vo štvrtok hodinu po polnoci prijala mestská polícia oznam, pričom oznamovateľ uvádzal, že na zastávke mestskej hromadnej dopravy leží muž a nekomunikuje. Mestskí policajti, rovnako ako v predchádzajúcom prípade, sa na miesto v krátkom čase dostavili a vyrozumeli pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí muža na mieste ošetrili.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.