Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2020

Dátum: 31.08.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 35. týždni 2020

Dozviete sa o tom, ako mestskí policajti privolali hasičov k horiacim autám, ako aj o cudzincovi, ktorý si krátil čas v centre mesta netradičnou "zábavkou".

V týždni od 24. augusta do 30. augusta 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1615 udalostí. Medzi nimi bolo aj 385 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1044. Mestská polícia v 5 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 7 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. V 4 prípadoch zistili mestskí policajti podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 33 ľuďom, v 17 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku a v 1 prípade priestupku proti majetku. V 23 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 23 krát.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektovali 3 majitelia psov, čím sa dopustili priestupku. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zo strany mestskej polície zistený 7 krát. Za nedodržanie stanovených záverečných hodín boli riešení 5 majitelia podnikov a v 1 prevádzkovej jednotke mestskí policajti zistili a riešili nepovolené exteriérové sedenie. Realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času bola zistená 1 krát, nepovolená rozkopávka a poškodzovanie verejnej zelene taktiež v 1 prípade. Mestskí policajti riešili 1 krát aj nerešpektovanie zákazu vjazdu s bicyklom. Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 4 ľudia.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 9 starých vozidiel a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 554 prípadoch a 38 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 84 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Viedenskej ceste.

Autá v plameňoch

Zvuk sirén hasičských vozidiel blížiacich sa k nákupnému centru VIVO na Vajnorskej ulici v pondelok nad ránom dával tušiť, že sa niečo mimoriadne deje. Hasičov do tejto lokality privolávala jedna z hliadok mestskej polície, ktorá tu na dvoch miestach spozorovala požiare niekoľkých motorových vozidiel. Po príchode na miesto sa hasiči pustili do boja s plameňmi. Príčinou vzniku oboch požiarov sa už následne zaoberali znalci.

Chytili sprejera

Noc z pondelka na utorok trávil istý 32-ročný Nemec v centre mesta dosť netradične. Sprejom totiž postriekal stánok na Námestí Eugena Suchoňa. Smolu mal však v tom, že jeho nočnú zábavku si všimli policajti z Expozitúry MsP Bratislava I. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, zahraničný „umelec“ následne skončil na príslušnom policajnom oddelení.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.