Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2020

Dátum: 26.08.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 34. týždni 2020

Dozviete sa o spolupráci s hasičmi v prípade spadnutého stromu, o pomoci staršiemu mužovi so zdravotnými problémami, ale aj o mužovi, ktorý sa neštítil obťažovať a napádať ženy.

V týždni od 17. augusta do 23. augusta 2020 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1617 udalostí. Medzi nimi bolo aj 348 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1062. Mestská polícia v 7 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v 5 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat. V uplynulom týždni zistili mestskí policajti v 2 prípadoch aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 22 ľuďom, v 15 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku a v 1 prípade priestupok na úseku podnikania. V 23 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 29 krát.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektovali 4 majitelia psov, čím sa dopustili priestupku. Mestskí policajti sa v uplynulom týždni 1 krát zaoberali prípadom obťažovania ľudí neprispôsobivou osobou. Nepovolené pouličné aktivity boli zo strany mestskej polície zistené a riešené v 4 prípadoch a neporiadok okolo kontajnerových stojísk 18 krát. Za nedodržanie stanovených prevádzkových hodín boli riešení 9 majitelia podnikov a v 10 prevádzkových jednotkách bolo zo strany mestskej polície zistené nepovolené exteriérové sedenie. Realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času bola zistená 1 krát, nerešpektovanie zákazu vjazdu s bicyklom bolo riešené 7 krát a porušenie ustanovení zákona o ochrane nefajčiarov v 3 prípadoch. Kontrola taxi bola mestskou políciu vykonaná v 1 krát.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 11 starých vozidiel, 4 nové nelegálne skládky a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 532 prípadoch a 33 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 85 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Páričkovej ulici. 

Spolupráca s hasičmi

Mestskí policajti spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru počas víkendu v Novom Meste na Nobelovej ulici. Na komunikáciu tu totiž, zrejme aj vplyvom nepriaznivého počasia, spadol strom. Hliadka mestskej polície, pokým hasiči z cesty spadnutý strom odstraňovali, zatiaľ zabezpečovala plynulosť premávky v okolí tohto miesta.

Šťastie v nešťastí

Služba mestských policajtov z jazdeckej polície sa do nedeľňajšieho popoludnia ničím nelíšia od tých predošlých. Krátko po 15.30 hod. ale spozorovali oproti reštaurácii Klepáč ležiac na tráve v bezvedomí staršieho muža. Jazdci nezaváhali ani minútu a neznámemu okamžite začali poskytovať prvú pomoc. Z bezvedomia sa im ho podarilo zakrátko prebrať. To už do Lesoparku mierila sanitka rýchlej zdravotnej pomoci. Do jej príchodu so 74-ročným Bratislavčanom policajti intenzívne komunikovali a držali ho pri vedomí. Muž sa sťažoval na nevoľnosť a bolesti v oblasti srdca. Po príchode záchranárov ho títo prvotne ošetrili priamo na mieste a následne previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

Náhodná spojitosť?

Nočná služba policajtov zaradených na Zásahovej jednotke zo štvrtka na piatok bola opäť akčná. Počas hliadkovania v centre mesta si na Poštovej ulici všimli muža v strednom veku, ktorý na seba upozornil nielen hlučným správaním a obťažovaním okoloidúcich, ale aj svojským spôsobom napádania ľudí, predovšetkým mladých žien. Toto napádanie a celkovo jeho správanie sa až nápadne podobalo útokom neznámeho muža spred niekoľkých dní pri obchodnom centre na brehoch Dunaja. Nakoľko vzniklo podozrenie, že sa môže jednať o hľadanú osobu, mestskí policajti privolali príslušníkov Policajného zboru SR a tí si prípad prevzali na ďalšie doriešenie.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.