Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2021

Dátum: 10.03.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 9. týždni 2021

Dozviete sa, že sme pomohli babičke, ktorá spadla vo svojom byte, ale aj to, že v centre mesta sme zachraňovali značne dezorientovanú ženu.

V týždni od 1. marca do 7. marca 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom  1592 udalostí. Medzi nimi bolo aj 291 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1151. V 6 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 3 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru. Mestskí policajti v 2 prípadoch zistili aj podozrenie zo spáchania trestného činu.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 31 ľuďom a v 4 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 8 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 15 prípadoch boli zistené a riešené porušenia v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 2 ľudia a v 1 prípade sa mestskí policajti zaoberali riešením nepovoleného ambulantného predaja. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát a užívanie verejného priestranstva bez príslušného povolenia v 3 prípadoch. Mestskí policajti okrem toho zistili a riešili aj poškodzovanie verejnej zelene a to v 1 prípade, ako aj priestupok proti majetku, pričom tento celkom 4 krát.

Majitelia psov za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť boli zo strany mestskej polície riešení v 3 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 12 starých vozidiel, 2 nové nelegálne skládky a 1 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 658 prípadoch a 55 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 54 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Kukučínovej ulici.

Mestskí policajti pomáhali staršej žene po nešťastnom páde

Hlásenie v policajnej vysielačke nasmerovalo mestských policajtov z Expozitúry Bratislava IV do mestskej časti Karlova Ves na Karloveskú ulicu. Tu mala totiž v jednom z bytov spadnúť na zem približne 80-ročná žena, ktorá sa po páde nedokázala sama postaviť. Mestskí policajti hneď ako sa im poradilo dostať do bytu vysilenú ženu zodvihli a pomohli jej s presunom do izby. Skontrolovali jej zdravotný stav. Po vizuálnej stránke bola v poriadku a nesťažovala sa ani na nijaké bolesti. Bola iba vysilená a dehydrovaná. Policajti jej preto zabezpečili dostatočné množstvo tekutín, podali jej lieky, ktoré užíva a vyvetrali priestory bytu. Chvíľu u nej zotrvali, aby sa uistili, že je skutočne v poriadku. Vďačná babička ich ubezpečila, že sa cíti dobre a že presun po byte zvládne už aj sama s pomocou francúzskej barly.

Dezorientovaná žena skončila v rukách zdravotníkov

Na Námestí Slobody v Bratislave policajtky zo Zásahovej jednotky mestskej polície spozorovali značne dezorientovanú ženu. Pri komunikácii s ňou zistili, že pravdepodobne pricestovala z Českej republiky, svoju totožnosť však nevedela preukázať. Stále len opakovala, že sa chce upáliť. Nakoľko javila známky psychického narušenia, na miesto bola privolaná rýchla zdravotná pomoc. Záchranári ženu následne previezli do zdravotníckeho zariadenia. Aj tento prípad ukazuje, že ľahostajní ku svojmu okoliu by sme nikdy nemali byť, pretože takýto ľudia si sami pomôcť nedokážu.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.