Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2021

Dátum: 04.03.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 8. týždni 2021

Dozviete sa o pomoci taxikárke v Petržalke, ale aj o vandalovi, ktorý pokreslil historickú budovu v centre mesta

V týždni od 22. februára do 28 . februára hliadky mestskej polície preverovali v hlavnom meste celkom 1678 udalostí. Medzi nimi bolo aj 331 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 1214. Mestská polícia v 3 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru SR , v 3 prípadoch s príslušníkmi PZ SR a v 3 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 13 ľuďom. Mestskí policajti ďalej riešili 5 priestupkov proti verejnému poriadku. V 8 prípadoch mestskí policajti zistili neporiadok okolo kontajnerov a ich stojísk, 3 prípady nepovolených skládok.  Porušenie zákona o lesoch zaznamenali v 8 prípadoch. Ďalej zistili, že 18 ľudí požívalo alkoholické nápoje na verejných priestranstvách na miestach, kde je konzumácia alkoholu zakázaná.  Za nepovolené pouličné aktivity  riešili 6 priestupcov a za porušenie podmienok držania psov riešili 5 majiteľov psov.  

Na príslušné úrady boli nahlásené celkom 4 vraky motorových vozidiel a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 656 prípadoch a  54 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Kukučínovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 57 prípadov.

Mestskí policajti vypátrali v nedeľu odcudzené motorové vozidlo

V nedeľu v skorých ranných hodinách bolo na Kopčianskej ulici mimoriadne rušno.  Postaral sa o to v tom čase neznámy muž, ktorý fyzicky napadol 36-ročnú taxikárku. Po viacerých úderoch a kopancoch zobral napadnutej žene  vozidlo  a sám na ňom z miesta činu ušiel.  Potom, čo spozoroval hliadku mestskej polície, dal sa s  vozidlom na útek a policajtom sa stratil z dohľadu. Po krátkej chvíli  pri prehľadávaní okolia mestskí policajti odcudzené v tom čase už prázdne vozidlo  vypátrali.  Zakrátko nato našli aj zranenú taxikárku. Z dôvody potreby poskytnutia zranenej žene potrebnú lekársku starostlivosť, okamžite kontaktovali pracovníkov rýchlej zdravotnej služby. Prípad si na mieste prevzali príslušníci Policajného zboru SR.

Počmáral historickú budovu, skončil v rukách polície

Jeden z príslušníkov Zabezpečovacej stanice mestskej polície si vo štvrtok v podvečer  všimol prostredníctvom kamerového systému šarvátku dvoch neznámych mužov, ktorá sa odohrávala na Primaciálnom námestí, v blízkosti Kostolnej ulice. V snahe  zistiť,  čo sa presne deje, prišiel na miesto.  Tam sa dozvedel, že jeden z okoloidúcich mužov mal pristihnúť na mieste ďalšieho muža pri tom, ako  píše nápisy na stenu Starej radnice, ako aj na odpadkový kôš nachádzajúci sa v jej tesnej blízkosti. Oboch mužov mestský policajt vyzval, aby sa za účelom preverenia celej udalosti presunuli spolu s ním do priestorov Zabezpečovacej stanice mestskej polície. Tam podozrivý muž začal špekulovať. Zrejme si myslel, že sa nenápadne zbaví fixky. Nevyšlo mu to. Všimol si to  mestský policajt. Na miesto boli zároveň privolaní príslušníci Policajného zboru SR, ktorí si prípad prevzali.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.