Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2021

Dátum: 02.03.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 6. týždni 2021

Dozviete sa, že ľad môže byť zradný, ale aj to, že ľadové cencúle sú nebezpečené

V týždni od 8. februára do 14. februára 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1281 udalostí. Medzi nimi bolo aj 275 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 884. V 8 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 3 prípadoch s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 1 krát so Slobodou zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 18 ľuďom a v 8 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 5 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 1 prípade bolo zistené a riešené porušenie v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Nerešpektovanie zákazu fajčenia na zastávkach MHD bolo zistené 1 krát a státie vozidiel na zeleni v 4 prípadoch. Priestupok proti občianskemu spolunažívaniu riešili mestskí policajti v 1 prípade, porušenie ustanovení zákona o lesoch 18 krát a neporiadok okolo kontajnerových stojísk v 4 prípadoch.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 9 starých vozidiel, 1 nová nelegálna skládka a 2 prípady poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 396 prípadoch a 44 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 64 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Čmelíkovej ulici.

Opäť sme zachraňovali ľudský život

Policajti mestskej polície z Expozitúry Bratislava IV vo štvrtok popoludní, na základe oznamu na linku 159, pomáhali osobe v mestskej časti Dúbravka, na Cabanovej ulici, ktorá v mraze a v snehu tu na zemi ležala bez pohnutia. Na miesto privolali pracovníkov rýchlej zdravotnej pomoci. Do ich príchodu, premrznutého, asi 50-ročného muža pred nepriazňou počasia dostali do bezpečia chodby jedného z obytných domov. Záchranári ho následne previezli na ošetrenie do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia a hliadka ďalej pokračovala v službe.

Ľadové cencúle – umelecké dielo prírody alebo hroziace nebezpečenstvo?

Viac ako meter dlhé ľadové cencúle visiace nad cestou v podjazde z Pionierskej ulice na Jaskový rad spozorovali počas služobnej činnosti mestskí policajti z Expozitúry Bratislava III. Cencúle síce mnohokrát pôsobia doslova ako umelecké dielo, ktoré zima každým rokom vytvára, no ak sa objavia na nevhodnom mieste a navyše v takýchto rozmeroch, mohli by spôsobiť nešťastie. Policajti preto neváhali a na miesto privolali bratislavských hasičov, ktorí si s nimi hravo poradili.

Požiar budovy

Policajti z Expozitúry mestskej polície Bratislava III v sobotu privolávali hasičov nielen k ľadovým cencúľom, ktoré ohrozovali vodičov i chodcov, ale aj k požiaru. Počas služby si totiž jedna z hliadok mestskej polície všimla dym, ktorý sa šíril z opustenej budovy nachádzajúcej sa v rekreačnom areáli Jama v mestskej časti Nové Mesto. Privolaní hasiči našťastie začínajúci požiar v krátkej chvíli uhasili.

Ľad môže byť zradný

Víkendový nočný telefonát na linku 159 nasmeroval mestských policajtov k brehom Chorvátskeho ramena, kde sa mal pod ľad prepadnúť neznámy muž. Pohotový oznamovateľ pomohol mužovi dostať sa z ľadovej vody. Po príchode na miesto ich už oboch hliadka mestskej polície našla na brehu. Zachránený muž bol však úplne premočený a premrznutý. Nakoľko sa nočné teploty pohybovali hlboko pod nulou, vznikla obava z ohrozenia jeho života a zdravia. Policajti preto neváhali a muža okamžite previezli na ošetrenie do nemocnice na Antolskej ulici.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.