Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2021

VIDEO
Dátum: 26.02.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 5. týždni 2021

Dozviete sa, že popadané stromy komplikovali v Bratislave dopravu...

 

V týždni od 1. februára do 7. februára 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste 1442 udalostí. Medzi nimi bolo aj 234 takých, ktoré po preverení hliadkami priamo na mieste sa ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom ale patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke a tých bolo 1068. V dvoch prípadoch hliadky mestskej polície spolupracovali s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a v šiestich prípadoch s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci.

V priebehu týždňa mestskí policajti riešili aj 12 priestupkov na úseku čistoty a poriadku na verejných priestranstvách, 4 priestupky neporiadku okolo kontajnerových stojísk, 1 priestupok na úseku poľnohospodárstva, poľovníctva a rybárstva a 1 priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

Dva priestupky sa týkali obťažovania okoloidúcich zo strany niektorých neprispôsobivých občanov, štyri porušenia zákona na ochranu nefajčiarov a tri  porušenia zákona o lesoch.

Napriek zákazu konzumácie  alkoholických nápojov na verejných priestranstvách tento zákaz porušilo šesť ľudí. Majitelia psov nerešpektovaním príslušných VZN, ktorými sa upravujú niektoré podmienky držania psov, tieto porušili v dvoch prípadoch.

Na príslušné úrady počas týždňa bolo nahlásených 22 starých vozidiel a päť nových nelegálnych skládok. V jednom prípade občania odovzdali hliadke mestskej polície nájdené osobné doklady.

Blokovacie zariadenia na nesprávne zaparkované vozidlá boli založené 578 krát a 41 motoristov  si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 56, zistili a riešili jednotlivé hliadky na Kukučínovej ulici.

Popadané stromy počas víkendu

Policajti Mestskej polície hlavného mesta SR Bratislavy zaradení na Zásahovej jednotke, pri vykonávaní služby privolali na Cestu mládeže v sobotu zavčas rána príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Dôvodom výjazdu hasičov bol spadnutý strom na túto cestu. S prekážkou si hasiči veľmi rýchlo poradili, strom popílili a z Cesty mládeže odstránili.

Ďalší spadnutý strom po telefonáte z mestskej polície hasiči odstraňovali aj na ulici Prokopa Veľkého v Starom Meste taktiež v sobotu, ale popoludní. Aj v tomto prípade sa k slovu dostali motorové pílky a v priebehu krátke chvíle bol strom  odstránený a cesta sprejazdnená.

Betón z mosta ohrozoval ľudí

Vo štvrtok popoludní prijala mestská polícia oznam, že pod Mostom SNP sa objavili popadané kusy betónu. Na miesto vyrazili policajti zo Zásahovej jednotky, ktorí potvrdili pravdivosť oznamu a okamžite kontaktovali príslušného správcu komunikácie. Z dôvodu zabezpečenia ochrany života a zdravia okoloidúcich ľudí, kritické miesto do príchodu správcu komunikácie zabezpečili proti vstupu osôb.

Psík v útulku Slobody zvierat napokon neskončil

Vážna dopravná nehoda, našťastie bez váženejších zranení jej účastníkov sa stala v piatok popoludní na Krahulčiej ulici v bratislavskom Novom Meste. Podľa prvotných informácií vinník nehody bol pod vplyvom alkoholu a prirodzene skončil na policajnom oddelení. V aute však viezol psíka. Čo s ním? Odpoveď na túto otázku dali mestskí policajti, ktorí v tom čase prechádzali okolo. Telefonicky sa spojili s rodinou vinníka nehody vodiča a tá si psíka z tohto miesta odviezla domov.

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.