Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2021

Dátum: 26.02.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 4. týždni 2021

Dozviete sa, že sme pomohli neznámej žene s príznakmi infarktu...

V týždni od 25. januára do 31. januára preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1184 udalostí. Medzi nimi bolo aj 247 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.
 
K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 828. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Policajného zboru SR a v 3 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 6 ľuďom, za priestupok proti verejnému poriadku riešili 8 ľudí. Mestskí policajti ďalej riešili 1 prípad neporiadku okolo kontajnera a jeho stojiska a 5 prípadov znečisťovania odpadom nepovolenými skládkami.  Zákon na ochranu nefajčiarov porušili 3 ľudia, 6 ľudí riešili za požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. 1 prípad obťažovania osôb a 1 prípad nepovolených pouličných aktivít.  Priestupok proti majetku zadokumentovali v 1 prípade. 7 ľudí porušilo zákon o lesoch.  Ďalej zaznamenali  6 priestupkov  v súvislosti s opatreniami na ochranu verejného zdravia. Za porušenie podmienok držania psov riešili 5 osôb.

Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 15 vrakov motorových vozidiel a 7 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 480 prípadoch .Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Námestí SNP, odkiaľ evidujeme celkom 29 prípadov.

Niektoré prípady našej spolupráce

 V sobotu počas hliadkovej služby mestskí policajti zo Starého Mesta spozorneli potom, čo v blízkosti jedného z hotelov na nábreží Dunaja uvideli stáť na chodníku vozidlo Toyta s rozsvietenými svetlami. Za volantom sedela mladá žena. Tá policajtom uviedla, že sa jej zle dýcha a má silné bolesti v oblasti hrudníka. Keďže takýto stav môže byť predzvesťou infarktu, na miesto privolali pracovníkov RZP.  Tí po prvotnom ošetrení priamo na mieste 30 ročnú ženu previezli do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia.

 V stredu bolo potrebné privolať záchranárov do Devína. Mestskí policajti dostali telefonický oznam od občana, že na jednej z ulíc sa tam nachádza žena, ktorá je zrejme v bezvedomí a pri nej sa nachádza chlapec. Hodnovernosť tohto oznamu potvrdili policajti po príchode na miesto.  Do príchodu záchranárov sa o dezorientovanú ženu postarali. Pracovníkmi RZP bola táto žena prevezená do nemocnice na Antolskú ulicu.  Chlapca si prevzal jeho otec.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.