Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2021

Dátum: 03.03.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 7. týždni 2021

Dozviete sa o pomoci uzimenej žene, zabránili sme vzniku požiaru a zachraňovali sme aj psíka

V týždni od 15. februára do 21. februára 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1440 udalostí. Medzi nimi bolo aj 282 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 1042. V 11 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci a v 2 prípadoch so Slobodou zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 10 ľuďom a v 7 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. V 9 prípadoch mestskí policajti riešili ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz konzumácie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. V 1 prípade bolo zistené a riešené porušenie v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 4 ľudia a v 1 prípade sa mestskí policajti zaoberali obťažovaním okoloidúcich zo strany neprispôsobivých občanov. Neporiadok okolo kontajnerových stojísk bol zistený 6 krát a realizácia stavebných prác mimo vyhradeného času v 1 prípade.

Ustanovenia zákona o lesoch boli zo strany motoristov porušené 2 krát a v 1 prípade mestskí policajti zistili a riešili užívanie verejného priestranstva bez príslušného povolenia. Mestská polícia sa 4 krát zaoberala aj priestupkom proti majetku a 2 majitelia psov boli riešení za nerešpektovanie ustanovení zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, resp. všeobecne záväzných nariadení vzťahujúcich sa na túto oblasť.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 8 starých vozidiel, 1 nová nelegálna skládka a 7 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 569 prípadoch a 41 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 44 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Kuklovskej ulici.

Mestskí policajti zabránili vzniku požiaru

Policajti z Expozitúry mestskej polície Bratislava V v spolupráci s kynológmi mestskej polície počas víkendu zasahovali na Kopčianskej ulici. V suteréne jedného z obytných domov sa mali totiž nachádzať neznáme osoby užívajúce omamné látky. Do vnútorných priestorov budovy sa dostali pravdepodobne cez jedno z vonkajších okien. Po príchode hliadok mestskej polície sa osoby na mieste už nenachádzali. Zostalo tam po nich však veľké množstvo použitých injekčných striekačiek a ohrievač zapojený do elektrickej siete. Nakoľko hrozilo nebezpečenstvo vzniku požiaru, policajti elektrické zariadenie okamžite odpojili. Zároveň zabezpečili priestor proti vstupu ďalších cudzích osôb.

Psík spoznával zákutia Petržalky

Weimarský stavač sa v sobotu popoludní pravdepodobne rozhodol spoznávať Petržalku a svojim majiteľom jednoducho ušiel. Tí ho hľadali po celej Petržalke. Na jednej z benzínových čerpacích staníc na Dolnozemskej ulici si ale stavača všimol náhodný občan. Ten okamžite kontaktoval mestskú políciu a policajti z Expozitúry mestskej polície Bratislava V oznamovateľa i psíka na mieste našli. Psa, aby ďalej neušiel, uviazali za obojok a privolali pracovníkov Slobody zvierat. „Tulák“ však v útulku Slobody zvierat neskončil. Netrvalo dlho a na čerpacej stanici si ho od policajtov prevzal jeho šťastný majiteľ, ktorý ho predtým už niekoľko hodín hľadal po celej Petržalke.

Pomoc uzimenej žene

Mestská policajti v piatok večer poskytli pomoc 59-ročnej žene bez domova. Na Račianskej ulici pri kontrole parku ju spozorovali počas dažďa uzimenú, sediac na lavičke. Na ich otázku, prečo tam v daždi sedí, odpovedala, že sa jej ťažko chodí. Premoknutej a uzimenej žene policajti poskytli balíček prvej pomoci a odovzdali jej spací vak, karimatku, rukavice, nakrčník. Zároveň kontaktovali pohotovostnú službu CITY RENT, ktorá ženu previezla do tepla, do jedného z bratislavských ubytovacích zariadení.

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.