Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2021

Dátum: 12.01.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 1. týždni 2021

Dozviete sa o nedodržiavaní verejného poriadku, odťahovaní vrakov a riešení nesprávneho parkovania, ale i o uhynutej líške a stratenom psíkovi ...

V týždni od 4. januára do 10. januára preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 1059 udalostí. Medzi nimi bolo aj 202 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

 

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke, tých bolo 709. Mestská polícia v 4 prípadoch spolupracovala s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Policajného zboru SR a v 2 prípadoch s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 22 ľuďom, za priestupok proti verejnému poriadku riešili 6 ľudí. Mestskí policajti ďalej riešili 8 prípadov neporiadku okolo kontajnerov a ich stojísk, 22 prípadov riešili v prírode v súvislosti porušením zákona o lesoch. Zákon na ochranu nefajčiarov porušilo 5 ľudí. Ďalej zadokumentovali 3 prípady znečisťovania odpadom, 1 prípad, kedy boli vykonávané stavebné práce mimo vyhradeného času, 1 prípad poškodzovania verejnej zelene, 1 prípad znečisťovania komunikácie. Za požívanie alkoholických nápojov na verejných priestranstvách riešili celkom 7 ľudí. Ďalej zaznamenali  1 priestupok  v súvislosti s opatreniami na ochranu verejného zdravia.

Na príslušné úrady bolo nahlásených celkom 12 vrakov motorových vozidiel a 10 prípad poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 424 prípadoch a  15 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov mestskí policajti riešili na Čmelíkovej ulici, odkiaľ evidujeme celkom 57 prípadov.

Naša spolupráca  so Slobodou zvierat a Poľovníckym združením

V sobotu ráno na Lietavskej ulici v Petržalke mestskí policajti našli strateného psíka bez majiteľa. Z uvedeného dôvodu požiadali o pomoc pracovníkov Slobody zvierat, aby sa do času vyhľadania jeho majiteľa psíka ujali. Nasledujúci deň si zatúlaného psíka prevzala jeho šťastná majiteľka.

V piatok popoludní si policajti všimli na cestnej komunikácií na Dolnozemskej ulici uhynutú líšku. Z dôvodu jej odstránenia z cestnej komunikácie požiadali o spolupráci Poľovnícke združenie, ktorého pracovník uhynuté zviera z cesty odstránil.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.