Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2021

Dátum: 19.01.2021
Autor: Mestská polícia Bratislava
Zásahy hliadok MsP v 2. týždni 2021

Dozviete sa o psovi tulákovi, zranenej labuti, či nebezpečných cencúľoch ...

V týždni od 11. januára do 17. januára 2021 preverovali hliadky mestskej polície v hlavnom meste celkom 921 udalostí. Medzi nimi bolo aj 200 takých, ktoré sa po preverení hliadkami priamo na mieste ukázali ako neopodstatnené.

K opodstatneným zisteným a riešeným prípadom patrili priestupky z oblasti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, tých bolo 641. V 6 prípadoch spolupracovali mestskí policajti s pracovníkmi rýchlej zdravotnej pomoci, v 1 prípade s príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru a 1 krát s pracovníkmi Slobody zvierat.

Čistota a poriadok na verejných priestranstvách bola ľahostajná 2 ľuďom a rovnako v 2 prípadoch sa ľudia dopustili priestupku proti verejnému poriadku. Porušenie ustanovení zákona o lesoch zistili mestskí policajti 4 krát. Priestupok na úseku ochrany životného prostredia riešila hliadka mestskej polície v 1 prípade a priestupok proti občianskemu spolunažívaniu taktiež 1 krát.

Ustanovenia zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov nerešpektoval 1 majiteľ psa, čím sa dopustil priestupku. Zákaz fajčenia na zastávkach MHD ignorovali 3 ľudia a priestupok proti majetku bol zo strany mestskej polície riešený 1 krát. V 1 prípade riešili mestskí policajti aj priestupok v súvislosti s opatreniami na ochranu zdravia.

Na príslušné úrady bolo nahlásených 9 starých vozidiel, 9 nových nepovolených skládok odpadu a 12 prípadov poškodenia dopravného značenia.

Blokovacie zariadenie bolo na nesprávne zaparkované vozidlá založené celkom v 376 prípadoch a 18 motoristov si po odtiahnuté vozidlo muselo zájsť do areálu príslušnej odťahovacej služby. Najviac priestupkov – 26 zistili a riešili hliadky mestskej polície na Kukučínovej ulici.

Pes tulák už je pod dohľadom

V stredu predpoludním operátori dispečingu mestskej polície obdržali informáciu o voľne túlajúcom sa psovi, pravdepodobne stredoázijskom ovčiakovi, v Mlynskej doline. Pes na príchod hliadky nečakal a stratil sa nevedno kam. O hodinu neskôr bol na linke 159 prijatý ďalší oznam o túlajúcom sa psovi. Tentokrát na Pribinovej ulici tento napadol nič netušiacu ženu a jej psíka. Po útoku opäť zmizol. Na stope mu ale v Starom Meste boli policajti Zásahovej jednotky spoločne s kynológmi mestskej polície a tým sa ho podarilo odchytiť spolu s pracovníkmi Slobody zvierat na Brnianskej ulici.

Pomoc zranenej labuti

Jeden z obyvateľov Petržalky nás v utorok upozornil na zranenú labuť, ktorá o prežitie bojovala vo vodách Veľkého Draždiaka. Spoločne s pracovníkmi Štátnej ochrany prírody sa mestským policajtom podarilo toto úbohé stvorenie zachrániť. Labuť mala viacero vonkajších zranení a podľa slov pracovníčky Štátnej ochrany prírody, bez ľudskej pomoci by neprežila.

 Cencúle - hroziace nebezpečenstvo?

Pani zima dokáže byť neskutočnou kúzelníčkou. Dokáže vytvoriť aj obrovské cencúle, ako napríklad tie v podjazde z Pionierskej ulice na Jaskový rad. S vyše metrovými kusmi si po telefonáte zo strany mestskej polície napokon poradili bratislavskí hasiči.

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.