Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyhodnotenie Silvestrovskej noci z pohľadu Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy

Dátum: 31.12.2020
Autor: Mestská polícia Bratislava
Vyhodnotenie Silvestrovskej noci z pohľadu Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy

Na Silvestra obvykle hlavné mesto SR Bratislava pozýva Bratislavčanov a návštevníkov mesta na polnočný ohňostroj. Tento rok sa vzhľadom pandémiu koronavírusu ohňostroj nekonal, je vyhlásený núdzový stav a naďalej platí zákaz vychádzania. Mestskí policajti však boli v uliciach mesta aj počas Silvestrovskej noci a dohliadali v spolupráci s Policajným zborom SR na verejný poriadok a plnili si všetky úlohy, ktoré im vyplývajú zo zákona.

V čase od 18.00 hod do 06.00 hod operátori mestskej polície prijali na linku 159 celkom 67 oznámení od občanov, z ktorých 17 vzhľadom na príslušnosť odstúpili na konanie ďalšiemu subjektu. Z celkového počtu prijatých oznamov sa 40 týkalo používania zábavnej pyrotechniky. Najviac takýchto oznamov mestskí policajti zaznamenali v rámci štvrtého bratislavského okresu, konkrétne 13, naopak v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto oznam o používaní zábavnej pyrotechniky neprijali.

Počas Silvestrovskej noci sa mestskí policajti v spolupráci s pracovníkmi RZP postarali o muža, ktorý si zrejme  pod vplyvom alkoholu chcel siahnuť na život.  Mestskí policajti muža našli ležať na električkovej koľaji na Obchodnej ulici, následne privolali záchranárov, ktorí si ho previezli do nemocnice.

Z pohľadu Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy sa Silvestrovská noc zaobišla bez vážnejších narušení verejného poriadku.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.